Izvor:
02.06.2017 u 00:10
0

DA LI VAS NEKO ŠPIJUNIRA? Google ima odgovor!

Iako je Google odbio da ovaj problem okarakteriše kao sigurnosni propust, kompanija se ipak složila da će pronaći način da poboljša ovu situaciju.
AOL developer Ran Bar-Zik otkrio je novi sigurnosni propust u Google Chrome-u koji sajtovima omogućava da snimaju zvuk i video bez znanja korisnika i bez pružanja bilo kakvog znaka da je snimanje u toku.

Iako bug od korisnika zahteva dozvolu za korišćenje audio i video funkcija (kamere, mikrofona…) uređaja sa kojeg se koristi, sigurnosni istraživač tvrdi da se to može zloupotrebiti i iskoristiti za špijuniranje.

Bar-Zik je propust prijavio Google-u koji je istakao da problem nije validan sigurnosni propust, što zapravo znači da ne možemo očekivati brzo rešenje problema.

On je za portal BleepingComputer izjavio da je na problem naišao na poslu kada je na jednom sajtu pokrenuo WebRTC kod. Taj kod je protokol za izvršavanje audio i video sadržaja u realnom vremenu, odnosno omogućava strimovanje na internetu.

Kada se snima audio i video na Chrome-u, po pravilu treba da se pojavi crveni krug sa tačkom na tabu odakle je strimovanje pokrenuto. Međutim, bug omogućava snimanje i strimovanje čak i kada se ne prikazuje pomenuta ikonica, pa korisnik jednostavno ne može da zna da li ga neko u tom trenutku snima i špijunira.

Iako je Google odbio da bug okarakteriše kao sigurnosni propust, kompanija se ipak složila da će pronaći način da poboljša ovu situaciju.

Telegraf
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter