Izvor:
13.06.2017 u 23:06
0

EPL POTVRDIO: Uskoro automobili bez vozača! (foto)

Izvršni direktor Epla Tim Kuk zvanično je potvrdio da ta kompanija radi na razvoju samovozećeg automobila

Dugo se nezvanično govorilo o mogućnosti da Epl samostalno razvija autonomnu tehnologiju vožnje, a čak je i jedan takav automobil bez vozača primećen u blizini njenog sedišta u Kaliforniji, ali je kompanja poznata po svojoj tajnovitosti odbijala da potvrdi tu informaciju.

Samovozeća vozila viđena su kao jedna od glavnih mogućnosti daljeg razvoja tehnoloških kompanija, među kojima su Gugl i Uber koje rade na softveru za tu namenu.

– Fokusiramo se na autonomne sisteme. To je suština tehnologije za koju smatramo da je veoma važna – rekao je Kuk.

– Za nas je ovo 'majka' svih projekata kada je veštačka inteligencija u pitanju. Ujedno, to je i jedan od najkomplikovanijih AI projekata na kojima radimo" – rekao je on.

Appleov "Projekat Titan" (Project Titan) doživeo je glavnu promenu prošle godine kada je kompanija odustala od razvoja sopstvenog automobila zarad razvoja softera koji će autonomno upravljati vozilima u budućnosti.

Kuk je, međutim, odbio direktno da odogovri na pitnje da li Apple želi da konstruiše svoj sopstveni automobil.

– Ne možemo da kažemo, sa stanovišta finalnog proizvoda, šta ćemo da uradimo – zaključio je on.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter