Izvor:
30.06.2017 u 23:30
0

NAUČNICI UPOZORAVAJU: Asteroid veličine kilometar udariće u Zemlju, posledice katastrofalne! (foto)

Istraživači su otkrili većinu asteroida veličine oko kilometar, ali su sada u potrazi za onima koji su oko 140 metara jer i oni mogu da izazovu katastrofalne štete.

Iako niko ne zna kada će doći do sledećeg velikog udara, naučnici su se našli pod pritiskom da predvide i presretnu njegov dolazak.

– Pre ili kasnije ćemo dobiti … manji ili veliki udar – rekao je Rolf Densing, koji predvodi Međunarodni centar za kosmičke operacije (ESOC) u Darmštatu.

– Rizik da će zemlja biti pogođenja razarajućim događajem jednog dana je vrlo visok – rekao je on i dodao da, trenutno, možemo malo da učinimo.

– Nismo spremni da se odbranimo. Mi nemamo aktivne planetarne mere odbrane – dodao je Densing.

Taktika bi mogla da uključi miniranje dolazećeg asteroida, korišćenje lasera da ga unište, ili slanje svemirskih "traktora" da ga skrenu sa puta ili usmere u drugom pravcu. Ali prvo, moramo da prepoznamo pretnju.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter