parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

PRODUŽITE ŽIVOT MOBILNIH TELEFONA: Pogledajte ova tri jednostavna pravila!

Životni vek mobilnih uređaja znatno je smanjen konstantnim napretkom tehnologije. Ipak, postoje mnoga rešenja pomoću kojih možete svoj smartfon da sačuvate od brojnih oštećenja, a uz tri jednostavna pravila možete biti sigurni da će trajati duže.

1. Uređaj neće pretrpeti štetu ako ostane priključen na punjač 

Mnogi korisnici tvrde da je dostizanje punog kapaciteta baterija štetno, što je istina ako imate baterije stare više od šest godina. Vaš uređaj, odnosno njegova baterija funkcioniše po principu broja punjenja, što znači da bez bojazni možete da ga ostavite priključenog na punjač tokom noći. 

2. Izbegavajte pregrevanje 

Kada je reč o prenosivim uređajima, ne postoji veća opasnost od pregrevanja (čemu konkurišu jedino gravitacija i voda). Držite svoj telefon što dalje od sunca i izvora toplote. Povećana temperatura ubrzava pražnjenje baterije i, u pojedinim slučajevima, može da dovede do oštećenja samog uređaja. 

3. Koristite zaštitnu masku 

Ovo pravilo je jedan od osnovnih principa očuvanja vašeg mobilnog uređaja. Razmislite: ako ste za smartfon ili tablet dali nekoliko stotina evra, još nekoliko neće biti problem, obzirom na to da maske koštaju manje od zamene napuklog ekrana. Ovog saveta ćete se setiti svaki put kada vam telefon odskoči o keramičke pločice ili vam ispadne iz džepa tokom vožnje biciklom.

 

 

 

 

B92.rs

Foto/arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost