Izvor:
23.08.2017 u 23:02
0

Google igrica za decu kao zaštita od prevara na internetu!

Internet može biti veoma opasan za decu ukoliko ona nisu pripremljena na pravi način i ne znaju kako da ga na pravilan način koriste.

Upravo sa ciljem da zaštiti decu od prevara i drugih problema na internetu kompanija Google je kreirala igricu kao deo ove kampanje.

Plan programa “Budi oprezan na internetu” (Be Internet Aware) Google je podelio s nekoliko grupa za onlajn bezbednost, uključujući Institut za onlajn bezbednost porodice, Koaliciju Održi internet bezbednim i Poveži se bezbedno.

Nastava je namenjena deci od osam do 12 godina, što je uzrast u kojem mnoga deca dobijaju svoje pametne telefone i druge uređaje na kojima koriste internet.

Da bi učenje učinili zabavnijim Google i njegovi partneri su napravili igricu “Interlend” (Interland) da bi se deca detaljno upoznala sa bezbednošću na internetu.

Osim igrice i kampanje, kompanija google podstiče nastavnike da u školama na nastavi koriste elemente ovog programa kako bi i oni pomogli u sprečavanju prevara nad decom na internetu.

izvor/edukacija.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter