Izvor:
12.09.2017 u 15:07
0

Pirinač, fen, rerna… ŠTA ĆE ZAISTA POMOĆI KADA TELEFON UPADNE U VODU?

Pirinač, fen, rerna… ovo su samo neki od mitova za spas telefona koji je upao u vodu. Nekome je upalilo jedno, nekome drugo, ali sigurno je da ovo nikako ne smete raditi.

Čak i ako je telefon upao u vodu, moguće je spasiti ga uz dovoljno stprljenja. Ipak, ono što je smrti za svaki telefon koji je završio u vodi je struja!

Naon što ste ga izvukli iz vode, nikako ga nemojte stavljati na punjač, ali ni uključivati kako biste proverili da li radi!

Električna energija i eventualna voda koja je prodrla u telefon mogu napraviti kratak spoj i izazvati veću štetu. Sve i da telefon radi posle pada u vodi, najbolje je isključiti ga jer je moguće da ćete oštećenja videti naknadno, kada voda stigne do konektora i senzora.

Jedan od najpopularnijih saveta je da se telefon stavi u suv pirinač kako bi se izvukla vlada. Istina je da prašina, šećeri i minerali s pirinča mogu takođe da uđu u uređaj i oštete ga. Tačno je jedino da može apsorbovati vodu, ali ne iz unutrašnjosti uređaja.

Ni slučajno nemojte ni da ga sušite fenom! Tako ćete samo poterati vodu dublje u uređaj, a toplota može da ošteti kablove.

b92
Foto: Twitter/sflsg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter