Izvor:
24.06.2016 u 18:20
0

VELIKE NOVINE U SLEDEĆOJ GODINI: Novi ajfon će imati “beskrajan ekran“?

Velike promene na „ajfonu“ nisu „zapisane u zvezdama“ ove godine, ali se zato u „Eplu“ ozbiljno spremaju za 2017. i novitete poput ekrana bez ivica i staklo kao osnovni materijal za izradu pametnih telefona.

Prema navodima lista The Wall Street Journal, krupnije izmene dizajna „Eplovog“ pametnog telefona spremaju se za 2017. godinu, za 10. godišnjicu izlaska prvog „ajfona“.

Neke od novina mogle bi da budu organske LED (OLED) diode od ivice do ivice, kao i eliminisanje dugmeta "Home" ugradnjom senzora za otisak prsta. Takođe, izgleda da će „osmica“ (očekuje se preskakanje modela "7S") biti (skoro potpuno) staklena.

Ove karakteristike potvrđuju informacije koje su potekle od poznatog aj-ti blogera Džona Grubera koji je prošlog meseca rekao da će takozvani „ajfon 8“ imati „beskrajan ekran“, odnosno ekran bez ivica.

Ovogodišnji model nije pretrpeo velike dizajnerske izmene u skladu sa uobičajenim „Eplovim“ dvogodišnjim ciklusom. U američkoj kompaniji objašnjavaju da je reč o periodu koji je optimalan za implementiranje nove tehnologije.

Neke karakteristike za koje se „Epl“ nada da će krasiti neki sledeći „ajfon“, poput zakrivljenog ekrana, očigledno nisu „bile spremne“ za ovogodišnje modele.

Analitičari jedne od najvećih evropskoj bankarskih institucija, "Credit Suiss"-a, prognozirali su „prigušen“ rast prodaje „Eplove“ „sedmice“ i „ajfona 7 plus“ baš zbog „skromnih poboljšanja“.

Izvor: RTS
Foto: Twitter/ svet.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter