parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ZNAĆE KADA ĆETE SE ZALJUBITI: Fejsbuk unajmio naučnike da istražuju ljubavne odnose na društvenim mrežama!

Fejsbuk je unajmio grupu naučnika koja već unazad par godina istražuje ljubavne odnose na društvenim mrežama.

Naime, najnovija dostignuća u polju veštačke inteligencije omogućila su Fejsbuku da predvidi kada ćete započeti romantičnu vezu. Zahvaljujući najnovijim otkrićima, ta ista veštačka inteligencija romansu može da “nanjuši” pre profesionalnog psihologa, piše ekipa sa "Brightsidea".

Ovo je prilično težak zadatak, s obzirom na to da brojni parovi nisu skloni javnim objavama romantičnih odnosa. Naravno, Fejsbuk je s vremenom naučio da čita signale koji govore da se "nešto kuva", prenosi Avaz.ba. 

Stručni tim je proučavao ponašanje onih koji su javno objavili svoj romantični status i uz pomoć veštačke inteligencije slično ponašanje pronašao kod drugih, nešto diskretnijih parova.

Ovako će Fejsbuk reagovati ako zaključi da ste sa nekom osobom, prilično bliski:

Videćete mnogo više njihovih objava na vašem zidu. Ime osobe će se podići na vašoj listi kontakata. Fejsbuk će vas ponekad podsetiti o stvarima koje vas sjedinjuju, pa će ponuditi objavu “sećanja” na vašem zidu.

Fejsbuk čita poruke zaljubljenih. Otprilike sto dana pre promene statusa u onaj “u vezi” korisnici će mnogo češće korisiti reči poput “ljubav”, “slatko” i “sreća” ili ih čak objavljivati na zidu voljene osobe, u proseku dve objave svakih dvanaest dana. 

 

Izvor:Alo.rs
Foto:Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost