Izvor:
11.10.2017 u 18:11
0

Google Chrome će upozoravati korisnike na nesigurne stranice!

U planu je i da buduće verzije Google Chromea upozore korisnika kad god pristupi mrežnoj stranici bez enkripcije, i to žarko crvenom bojom koju će biti nemoguće ignorisati.

Sledeće sedmice Google će izdati novu verziju svog internetskog preglednika koji donosi pregršt novosti. Međutim, ono što je pobudilo posebnu pažnju jeste funkcija zbog koje biste se mogli osećati nelagodno dok surfujete internetom.

Naime, kako je najavljeno još pre nekoliko meseci, novi Google Chrome upozoravaće vas kad god pristupite "nesigurnoj" mrežnoj stranici, odnosno onoj u koju Chrome nema poverenja.

To će se događati u dva slučaja – kad korisnici počnu upisivati podatke u internetsku stranicu s kojom nije ostvarena sigurna veza i kad posećuju stranice u Incognito modu.

U planu je i da buduće verzije Chromea upozore korisnika kad god pristupi mrežnoj stranici bez enkripcije, i to žarko crvenom bojom koju će biti nemoguće ignorisati.

U Googleu se nadaju da će takav pristup osvestiti korisnike i odgovoriti ih od korištenja stranica koje nemaju dovoljnu zaštitu. S druge strane, nadaju se i da će vlasnici internetskih stranica u većoj meri primenjivati enkripciju kako bi zaštitili podatke svojih korisnika.

Za sve one koji nisu sigurni jesu li stranice kojima pristupaju sigurne ili ne, postoji jednostavan način prepoznavanja. U gornjem levom uglu, uz internetsku adresu stranice treba obratiti pažnju na zeleni katanac ili zelenu kvačicu koja označava da je veza s tom stranicom sigurna.

Druga je mogućnost da proverite koristi li se "https" protokol, odnosno "hypertext transfer protocol secure" koji označava sigurniju vezu.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter