Izvor:
14.10.2017 u 20:18
0

Rusija lansirala u orbitu teretnu letelicu sa opremom!

Rusija je danas sa kosmodroma Bajkonur, u Kazahstanu, u zemljinu orbitu lansirala bespilotnu teretnu letelicu sa opremom za Međunarodnu svemirsku stanicu.

Raketa "Sojuz 2.1a" uspešno je ušla u orbitu osam minuta nakon što je poletela, izjavio je predstavnik ruske Svemirske agencije tokom prenosa uživo iz kontrole misije, prenosi AFP.

Letelica "Progres MS-07" prenosi preko dve tone opreme, goriva i ličnih stvari za međunarodnu ekipu od šest članova koji se trenutno tamo nalaze.

Kako se navodi, očekuje se da teretna letelica stigne do svemirske stanice 16. oktobra kada će se automatski priključiti.

Teretne letelice kasnije se ispunjavaju smećem pre nego što se odvoje i sagorevaju ga u atmosferi dok se vraćaju na Zemlju.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter