Izvor:
25.10.2017 u 19:18
0

DA LI JE NOJEVA BARKA ZAISTA POSTOJALA? Ovaj naučnik želi da dokaže da biblijska priča nije mit!

Američki geolog i paleontolog Raul Esperante stigao je u provinciju Agri kako bi na najvišoj turskoj planini Ararat istraživao tragove i dokaze da se u tom delu Anadolije nasukala Nojeva arka nakon potopa.

Esperante će u Agriju prisustvovati i 4. Međunarodnom simpozijumu o nasukavanju Nojeve barke, a zatim će započeti istraživanje na terenu.

On je rekao da je iz Kalifornije došao kako bi istraživao kakve su se sve katastrofe dogodile u tom delu Turske i kako bi tragao za dokazima o Nojevoj barki.

“Istraživaću obronke planine Ararat na kojoj postoje tragovi Nojeve barke. Moje područje istraživanja su velike katastrofe koje su se dogodile u prošlosti. To ću i ovde raditi i na kraju ću napisati i objaviti rezultate do kojih dođem“, rekao je Esperante.

Reporterska ekipa tom prilikom je iz vazduha snimila obronke planine na kojoj se veruje da se nasukala Nojeva barka.

U Agri je stigao i profesor sa Univerziteta u Istanbulu Oktaj Beli koji duže od četiri decenije vrši arheološka istraživanja na Araratu.

“Potop i Nojeva barka nisu legende, već događaj koji se stvarno dogodio. Sve svete knjige govore o tome. To se dogodilo ovde, u Anadoliji. Poštujemo taj deo naše nacionalne kulture“, kazao je Beli.

“Noje je neko koga smatramo drugim ocem čovečanstva. Verujemo da je on upravo ovde živeo i ponovo gradio civilizaciju i zato organiziramo simpozijume i odgovarajuće skupove. Ponosni smo na to“, kazao je Beli.

Ukazujući da cela svetska javnost prati istraživanja u vezi sa Nojevom barkom, Beli je rekao da su simpozijumi do sada rezultirali objavljivanjem 108 radova koji govore o toj temi.

izvor:b92.net
Foto:YouTube Printscreen/MLordandGod

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter