Izvor:
03.11.2017 u 19:48
0

AVIJACIJA: Veštačka inteligencija preuzima kontrolu umesto pilota!

Veštačka inteligencija biće sposobna da zameni vojnika na bojnom polju, kao i pilota u kokpitu aviona, izjavio je bivši komandir Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije Viktor Bondarev.

On je rekao da će "leteći roboti" pre moći da deluju u formaciji, nego pojedinačno.

– Možda će operater sa kopna, uz pomoć računara, kontrolisati celu eskadrilu, rekao je Bondarev, koji trenutno obavlja funkciju predsednika Odbora Saveta Ruske Federacije za odbranu.

Bondarev je dodao da se bliži dan kada će vozilima upravljati veštačka inteligencija, te da ne vidi razlog da se veštačkoj inteligenciji ne poveri kontrola nad avijacijom i vazdušnom odbranom, prenosi TASS.

Ruski mediji su ranije danas preneli da Rusija već razvija borbeni avion šeste generacije, koji će se proizvoditi u dve verzije, sa pilotom i bez njega.

Očekuje se da će pilot iz kokpita aviona moći da kontroliše čitavu formaciju bespilotnih letelica.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter