Izvor:
08.11.2017 u 16:49
0

BUDUĆNOST ČOVEČANSTVA: Stiven Hoking smatra da čovek mora da uradi OVO kako bi se spasao uništenja!

Hoking se putem video-poziva uključio na Tencet WE samit u Pekingu u nedelju gde je još jednom upozorio da će nam se preveliko korišćenje energije obiti o glavu u bližoj budućnosti. Kako kaže, čovek će biti kriv za kraj života na Zemlju koji će rezultirati tako što će planeta postati jedna velika „užarena lopta“.

Kako kaže, da bismo se spasili čovek mora da „ode tamo gde niko nikada nije bio“, aludirajući na milionsko istraživanja i inženjerski program Breakthrough Starshot najavljen u 2016. godini, a u koji je uključen u vlasnik Facebook-a Mark Zakerberg.

“Ideja koja stoji iza ove inovacije jeste da se nanokraftovi, robotske sonde teške samo nekoliko grama voze na svetlosnim zracima. Takav sistem bi mogao stići do Marsa za manje od sat vremena, do Plutona za nekoliko dana, a prolazeći Vojažer za manje od nedelju dana i stići do zvezde Alfa Kentauri za nešto više od 20 godina“, rekao je Stiven govoreći o međuzvezdanom programu putovanja i istraživanju planeta koje orbitiraju oko nepoznatih zvezda.

Stiven se takođe osvrnuo i na bližu tehnološku budućnost rekavši da efikasna veštačka inteligencija može biti najveći događaj u istoriji naše civilizacije, ali ujedno i najgori.

izvor:b92.net
Foto:Twitter/RokuPlayer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter