Izvor:
11.11.2017 u 15:34
0

NOVA OGRANIČENJA: Jutjub uvodi nova pravila!

Nakon optužbi da maloletnim licima prikazuje veliku količinu neprimerenog i uznemiravajućeg sadržaja, Jutjub video servis saopštio je da će u budućnosti uložiti još više napora da spreči da takav sadržaj dospe do dece.

Korisnici tako ubuduće neće moći da vide neprimeren sadržaj ako nisu ulogovani na sajt i nemaju više od 17 godina, navodi kompanija u saopštenju.

Najveći problem predstavljaju video-snimci sa likovima iz popularnih crtaća, koji su puni nasilja i drugog eksplicitnog sadržaja. Njihovi autori namerno zloupotrebljavaju poznate likove kako bi namamili decu da pogledaju uznemiravajuće scene.

Video-snimci takve vrste već su automatski blokirani na aplikaciji YouTube Kids, namenjenoj prikazivanju video-sadržaja korisnicima mlađim od 13 godina, kao i u reklamama koje se prikazuju na tom sajtu.

Pristup spornim snimcima, koji se nalaze pretežno na glavnom Jutjub sajtu, trenutno imaju svi korisnici, mada se dešavalo da se problematičan sadržaj pojavi i na sajtu YouTube Kids.

Izvor: Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter