EMOTIVNI: Uskoro u prodaji psi roboti koji će naučiti da vole gazde!

Japanska kompanija “Soni” razvila je novi model robota psa aibo, za koji tvrdi da može da ostvari emotivnu vezu s vlasnikom!

Ovaj ljubimac ukućanima može da pruži ljubav, pažnju, radost i društvo.

Aibo ima vrlo prilagodljivo ponašanje jer uči šta njegove vlasnike čini srećnim i zadovoljnim, pa se razvija u skladu s tim.

Analizira sliku i zvuk

On koristi novu tehnologiju kojom analizira zvuk i sliku, koje dobija preko brojnih senzora kako bi unapredio svoje ponašanje.

- Aibo je privržen i pokazuje radost poput pravog psa kad se igrate s njim ili ga mazite - navela je kompanija.

Aibo kao oči ima dva oled panela koji pokazuju brojna raspoloženja, a telo psa je veoma fleksibilno i pokretljivo po čak 22 ose. Može da se poveže sa internetom i na taj način kontroliše i druge kućne aparate.

Prvi aibo, koji je lansiran u junu 1999. i imao je veliki uspeh, u 3.000 primeraka prodat je u Japanu za samo 20 minuta. Do 2006. je prodato više od 150.000 komada širom sveta.

Veterinarska klinika

Tada je usled finansijske krize prekinuta proizvodnja, ali je do 2014. zadržana takozvana veterinarska klinika Aibo za pružanje pomoći njihovim vlasnicima.

Aibo je već dostupan za naručivanje u Japanu. Prodaja počinje 11. januara 2018. Koštaće blizu 1.700 dolara, što je skoro dvostruko manje od prethodnika. Jedina mana mu je kratko trajanje baterije, do četiri sata.

Izvor: Kurir
Foto: Screenshot Youtube

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost