Izvor:
16.12.2017 u 21:45
0

FEJSBUK PRIZNAO: Naša društvena mreža negativno utiče na ljude!

Korisnici koji više vremena provode na ovoj društvenoj mreži imaju problema sa psihičkim zdravljem.

U određenim slučajevima, korišćenje Fejsbuka može da ima negativan uticaj na raspoloženje ljudi,a korisnici koji više vremena provode na ovoj društvenoj mreži imaju problema sa psihičkim zdravljem, zaključak je direktora za istraživanja u Fejsbuku, Dejvida Finsberga i naučnika Moira Burka.

– Istraživači veruju da čitanje o drugim ljudima može da dovede do negativnog društvenog poređenja – smatraju istraživači Fejsbuka.

Što se tiče pozitivnih uticaja, smatraju da je jako bitno kako se koriste društvene mreže, što dalje utiče na zdravlje i ponašanje osobe.

Fejsbuk se trenutno nalazi u nezgodnoj situaciji i na meti kritika, jer su na modelu reklamiranja prilagođenom onima koji provode najviše vremena na ovoj društvenoj mreži, zaradili 28 milijardi dolara.

– Ljudi koji provode mnogo vremena upijajući informacije, čitajući, ne uspostavljajući kontakt sa drugim ljudima pričaju da se nakon toga ošećaju loše – zaključak je istraživača Fejsbuka.

Izvor: Telegraf
Foto: PC Magazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter