Izvor:
17.12.2017 u 03:11
0

IZAZIVA RAK: Ne držite mobilni telefon pored tela kada spavate!

Kada uveče posle napornog dana legnete u krevet i zasurfujete internetom, pazite da vas ne uhvati san.

Trudite se da mobilni telefon, dok spavate, bude udaljen od vas barem za dužinu ruke, upozoravaju stručnjaci.

Ministarstvo zdravlja Kalifornije upozorila je ljude da ne drže svoje telefone uz telo kada uveče legnu jer mogu da izazovu rak.

Stručnjaci su čak objavili i poseban vodič za smanjenje izloženosti radijaciji koju oni emituju usled sve većeg broja dokaza da mogu da izazovu rak, probleme sa mentalnim zdravljem i reproduktivnim zdravljem.

Mobilni telefoni emituju informacije uz pomoć radio signala niske frekvencije, a to može da nas izloži nezdravoj radijaciji, posebno kada gledamo ili skidamo velike fajlove kao što su video snimci i pesme.

Ipak, stručnjaci napominju da dokazi nisu definitivno pokazali da je ova radijacija opasna, ali da postoji dovoljno istraživanja koja ukazuju na to i da bi zbog toga trebalo da budemo posebno oprezni.

Držanje telefona u direktnom kontaktu sa telom nikada nije bila dobra ideja. Zapravo, sami proizvođači telefona se slažu sa ovom tvrdnjom, a neki od njih čak daju i upozorenj uz kupljeni telefon.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter