Izvor:
15.02.2018 u 20:46
0

DVE KINESKINJE ZAVEJANE NA TARI: Spasavali ih policajci!

Dve Kineskinje koje su kao turisti u sredu popodne krenule u obilazak planine Tare, spasene su noćas pošto su ostale zavejane na lokalnom putu Mitrovac na Tari – Banjska stena.

Kineskinje su u sredu popodne krenule od Mitrovca ka vidikovcu na Banjskoj steni, kada su se, u jednom trenutku, kola u kojima su bile zaglavila u snegu, u snežnoj mećavi koja je tokom popodneva besnela planinom.

Iz kola su, pošto su, srećom, njihovi mobilni telefoni bili u dometu, pozvale vodiča turističke grupe, on je alarmirao policiju, pa su iz pravca Bajine Bašte ka planini krenuli i policija i pripadnici Žandarmerije, vatrogasci, rendžeri Nacionalnog parka i nekolicina pripadnika Gorske službe spasavanja sa Zlatibora.

– Žene su nađenje na putu Mitrovac – Banjska stena oko 21 sat uveče, po mrklom mraku, njihova kola su bila zaglavljena u snegu, a žene su bile u vozilima, drhtale su od straha, – kaže jedan od učesnika akcije spasavanja.

Terenskim kolima kojima su stigli do zavejanih žena, spasioci su izvkli iz snega i vozilo Kineskinja a zatim ih propratili do Bajine Bašte.

Dve kineskinje su, inače, deo veće turističke grupe iz Kine, avonom su stigle u Beograd, a tu su iznajmile kola u želji da posete Nacionalni park Tara.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter