Izvor:
09.03.2018 u 14:41
0

NASA UOČILA NEŠTO NEOBIČNO NA MARSU: Pogledajte o čemu se radi!

NASA je uočila gomile kamenja na Marsu koje jako podsećaju na strukture nastale u Velikoj Britaniji i u Evorpi još od praistorijskih vremena.

Blizu Severnog pola Crvene planete naučnici su identifikovali gomilu kamenja poređanu u skladan red u vidu štrafte. Ipak, NASA ne veruje da je reč o vanzemaljskim strukturama.

– Šta je moglo da oraganizuje kamenje u ovakve skladne strkture? Na Arktiku na Zemlji, stene su organizovane jednim posebnim procesom. Višestrusko zamrzavanje i odmrzavanje tla može izbiti stene na površinu i organizovati ih u šipove, pruge ili čak krugove. Na Zemlji jedan od ovih temperaturnih ciklusa traje godinu dana, ali na Marsu može trajati mnogo duže, – navode iz NASA-e.

Inače, svemirska agencija je ranije ove nedelje optužena za prikrivanje dokaza o vanzemaljskom životu na Marsu.

Bari di Gregorio, istraživač sa Univerziteta u Bakingemu otkrio je da je rover NASA-e pronašao tragove oblika života na Marsu, ali ih agencija namerno prikriva zbog straha da neće imati budžet za naredne misije.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Twitter / The Seti Institute

.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter