parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

REAGUJTE NA VREME: Sprečite da bilo ko pristupi vašem Facebook profilu!

Uprkos svim upozorenjima i opasnostima koje vrebaju, mnogi od nas i dalje su prilično opušteni kad je reč o bezbednosti naših profila na Facebooku. Lozinke koje je lako pogoditi, neažuriranje antivirusnih softvera i davanje ličnih podataka ko zna kome, najčešće su greške koje mnogi od nas rade.

Nekima se dogodi i da se zaborave izlogovati iz mailova i Facebooka kad ih koriste na tuđim računarima. Uz sve te uređaje koje koristimo na različitim lokacija, teško je pratiti kad i gde smo se ulogovali na društvene mreže i e-mail.

Srećom, postoji način da saznate njuška li vašim profilom sledeća osoba koja koristi taj računar, ili čak vaš znatiželjni bivši partner ili partnerka.

Evo kako: kad se prijavite na Facebook (bilo na telefonu, tabletu ili računaru) idite na Postavke> Sigurnost> Gde ste prijavljeni.

Kliknite Edit i na ekranu će vam se prikazati svi uređaji na kojima ste trenutno ulogovani.

Ne samo to, već ćete moći videti koristi li se vaš Facebook na računaru ili pametnom telefonu, a otkrivena je i IP adresa te poslednje vreme kad je određeni uređaj korišten za pristup vašem Facebooku.

Ako primetite nešto što vam daje razlog za zabrinutost da neko njuška vašim profilom, postoji način da zaustavite neželjene prijave. Uz svaku sesiju nalazi se tipka "Završetak aktivnosti", kojim možete prekinuti sve neželjene prijave.

Možete se zaštiti i u budućnosti. Postavite upozorenja koja će se oglasiti svaki put kad se neko pokuša ulogovati na vaš Facebook. Idite na Postavke> Sigurnost> Login Alerts, gde se ta obaveštenja mogu postaviti.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: baokhanhhoa.com.vn

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost