Izvor:
02.04.2018 u 22:47
0

HAOS U NJUJORKU: Hakovani podaci 5 miliona klijenata elitnih prodavnica sa Menhetna!

Lord i Tejlor i Saks Pete avenije istakli su juče da su hakovani podaci pet miliona njihovih klijenata. Hakeri su otkrili informacije o njihovim kreditnim i platnim karticama.

Kompanije su danas dodale da "veruju da više nema rizika za njihove mušterije". Takođe su pokrenule telefon na koji pogođene mušterije mogu da se jave.

Povrede podataka postale su uobičajeni rizik kako za kupce tako i za kompanije, jer hakeri masovno kradu vredne informacije masovno od korporacija sa slabom sajber-bezbednošću.

Ljudi veruju kompanijama da će da zaštite njihove podatke, a pomenute dve kompanije su poslednje u nizu koje su pokazale da ne mogu to da učine.

Pojedini istraživači su istakli da je većina napadnutih kompanija iz Njujorka i Nju Džerzija, a da je problem počeo u maju 2017. godine, kada je otkriveno prvo hakovanje.

Krađa od pet miliona platnih kartica nesumnjivo je jedna od najvećih sajber-krađa u savremenoj istoriji, rekli su istraživači.

To, ipak, je još uvek "slabo" u poređenju sa 56 miliona kreditnih kartica ukradenih iz Houm Depo-a 2014. ili 40 miliona hakovanih podataka iz Targeta.

Iz Saksa Pete avenije rekli su da će svojim klijentima ponuditi besplatnu zaštitu identiteta, kreditni i veb monitoring. Kompanija je saopštila da još uvek istražuje hakovanje i da će obavestiti oštećene mušterije kada bude imala više informacija.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter