Izvor:
24.04.2018 u 14:15
0

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Čim isključite Fejsbuk smanjujete stres u organizmu!

Mnogi ispitanici su potvrdili da su danima posle deaktivacije Facebook-a osećali veliko olakšanje.

Novo istraživanje pokazalo je da deaktivacijom Facebook aplikacije kod pojedinaca počinje da se smanjuje količina kortizola, hormona stresa u krvi, a na taj način efikasno se borimo protiv nesanice i anksioznosti, kao i nekih bolesti koje mogu naneti ozbiljnu štetu našem organizmu.

Ovo istraživanje dakle, pokazalo je da napuštanje Facebook stranice direktno utiče na vaše zdravlje i to pozitivno. Mnogi ispitanici su potvrdili da su danima posle deaktivacije Facebook-a osećali veliko olakšanje.

Istraživanje je bilo sprovedeno na 138 ljudi, od kojih je 60 trebalo da prestane sa korišćenjem Facebook-a na 5 dana, dok su ostalih 78 ispitanika nastavili da koriste aplikaciju, aktivno.

Ispitanici su popunili anketu o svojoj socijalnosti, a iz nosa im je uzet bris da bi se utvrdio nivo kortizola u organizmu.

Ustanovljenjo je da čak i kratak prekid korišćenja Facebook-a ima i pozitivan i negativan učinak na organizam. U prvim danima odsustva sa Facebooka-a nivo kortizola u krvi se smanjio, ali kada je aplikacija počela nedostajati ispitanicima, nivo hormona stresa u njihovom organizmu značajno se povećao.

Ispitanici koji su 5 dana apstinirali od facebook-a smatrali su da im je život bio manje ispunjen i jedva su čekali da se vrate svojoj staroj navici.

Pozitivna stvar ovog istraživanja, svakako je, da su ispitanici koji su bili bez svoje omiljene aplikacije 5 dana, bili u stalnom kontaktu sa prijateljima.

Ukoliko osećate potrebu da se oslobodite stresa i provedete vreme sa porodicom i prijateljima, stavite društvene mreže na off bar nekoliko dana i pustite život da vam se dogodi.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter