Izvor:
14.05.2018 u 20:27
0

I PORED SKANDALA: Facebook sve posećeniji!

Većina američkih korisnika Facebooka ostala je odana toj društvenoj mreži usprkos otkriću da je kompanija za političko savetovanje prikupila informacije o više desetina miliona korisnika bez njihove saglasnosti, pokazuje anketa stranih medija.

Facebook se našao na udaru regulatornih tela, zagovornika zaštite privatnosti i dioničara nakon skandala s britanskom kompanijom Cambridge Analytica koja je putem aplikacije za kviz, povezane s Facebookom, na neprimeren način prikupila gomile ličnih podataka.

Anketa je pokazala da Facebook zbog skandala nije pretrpio štetu, osim glavobolje zbog odnosa s javnošću.

Polovina američkih korisnika Facebooka je kazala da tu društvenu mrežu koriste u istoj meri kao i pre, dok je četvrtima rekla da sada još više koriste Facebook.

Među odraslima, 64 posto ispitanika je odgovorilo da Facebook koriste barem jednom dnevno, što je neznatni pad u odnosu na 68 odsto iz slične ankete sprovedene u martu.

Analitičar Majkl Pačter iz kompanije Wedbush Securities smatra da Facebook ima sreću što je britanska firma podatke koristila samo za političko oglašavanje, a ne u zle svrhe.

– Tek čekam da pročitam članak koji tvrdi da je barem jedna osoba pretrpela štetu. Na intuitivnom nivou, niko nije zgrožen. – dodao je.

Anketa je sprovedena između 26. i 30. aprila.

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg rekao je početkom maja da Facebook priprema uvođenje nove funkcije za kontrolu privatnosti koja će omogućiti korisnicima da izbrišu istorijat pretraživanja internet stranica.

– Ta opcija omogućiće vam da vidite internet stranice i aplikacije koje nam šalju informacije kada ih koristite, izbrišete te informacije sa svog profila i isključite našu sposobnost da ih skladištimo. – objavio je Facebook.

Zakerberg je novu alatku uporedio sa opcijom brisanja "cookies" na kompjuteru. Facebook navodi da će mu za tu novinu trebati nekoliko meseci.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter