Izvor:
16.05.2018 u 17:06
0

Fejsbuk ugasio više od pola milijarde lažnih profila!

U prva tri meseca 2018. godine kompanija "Fejsbuk" je ugasila čak 583 miliona lažnih profila na svojoj društvenoj mreži.

To je učinjeno u okviru velike akcije protiv skoro 1,5 milijardi profila, stranica i objava koje su prekršile njegova pravila objavljivanja i ponašanja.

Kompanija je saopštila u izveštaju da je veći deo akcije bio usmeren na spam objave i lažne profile. Zato je uklonio oko 837 miliona spam objava, ugasio 583 miliona lažnih naloga, a takođe je izmenio i 2,5 miliona objava koje su sadržale govor mržnje, 1,9 miliona objava koje su sadržale terorističku propagandu, 3,4 miliona objava i stranica sa grafičkim prikazom nasilja i 21 miliona objava i stranica sa seksualnim sadržajem.

– Ovo je početak putovanja, a ne kraj i trudimo se da budemo otvoreni koliko možemo – rekao je Ričard Alen, potpredsednik Fejsbukovog odeljenja za Evropu, Bliski istok i Afriku.

Na sadržaj sadržaja koji je moderirao Facebook utiče i sposobnost kompanije da pronađe i deluje na materijal koji krši prava, kao i na količinu stavki objavljenih od strane korisnika.

Izvor: Blic.rs
Foto: baokhanhhoa.com.vn

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter