Izvor:
04.06.2018 u 14:03
0

PAZITE: Ostavljanje mobilnog telefona na ovim mestima ugrožava zdravlje!

Ovo su mesta na kojima se ne preporučuje ostavljanje mobilnog telefona.

U džepu

Premda je vrlo udobno i dosta ljudi to čini, nositi telefon u stražnjem džepu pantalona nije preporučljivo, jer telefoni imaju ekrane osetljive na dodir pa vrlo lako mogu nazvati broj za hitne slučajeve, a da niste svesni. Čak 30 odsto hitnih poziva su slučajni. Ako često osećate bol u stomaku i nogama to može biti posledica nošenja telefona u džepu. Možete ga lako zaboraviti i slomiti ili izgubiti.

Uz kožu

Nemojte držati mobilni telefon uz kožu jer bakterije s ekrana prelaze na lice i mogu biti uzrok akni ili drugih bolesti kože. Osim toga, elektromagnetno zračenje postaje jače. Dok razgovarate preko telefona, ostavite najmanje 0,5 do 1.5 centimetara između uređaja i kože.

Na vrućim mestima

Visoke temperature takođe su štetne za elektroniku. Ne preporučuje se da ostavite svoj telefon u automobilu ili na plaži gde je izložen suncu ili nekom izvoru topline.

Pod jastukom

Ne držite telefon pod jastukom. Ako vam noću često dolaze obaveštenja, a ekran zasvetli, to negativno utiče na proizvodnju melatonina i dovodi do problema sa spavanjem. Takođe, bilo je slučajeva eksplozije telefona i požara. Kad pokrijete telefon jastukom, povećavate šanse za pregrevanje i izbijanje požara, pogotovo prilikom punjenja. Bolje je da ga punite dalje od sebe, svog kreveta i drugih ljudi, a po mogućnosti nikako preko noći.

Na punjaču

Ne, punjenje telefona ne šteti vašem zdravlju direktno, ali bolje je da ne punite telefon preko noći, jer to može skratiti vek baterije.

Na hladnim mestima

Ako je napolju hladno i temperatura pada ispod nule, vodite računa o svom telefonu i ne ostavljajte ga dugo na ulici ili u automobilu. Razlika u temperaturi vrlo je štetna za uređaje, jer dolazi do kondenzacije kada ga vratite na toplo mesto, a to može dovesti do kvara. Svoj mobilni možete zaštititi maskom.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter