Izvor:
13.10.2017 u 02:19
0

Znakovi koji će vam pokazati da li ste spremni da budete RODITELJI!

Kada je beba na putu, onda je već kasno da razmišljate o tome da li je pravi trenutak da imate dete

Zato trebate ranije da razmislite da li ste spremni da budete roditelj i da li je vaš partner istog mišljenja, jer za osnivanje porodice treba više od želje.

Parovi bez dece često razmišljaju da li previše rano da se upuste u tu “avanturu” ili je pravo vreme za dolazak novog člana i osnivanje porodice. Kako biste bili sigurni da ste vi i vaš partner spremni, proverite da li se slažete sa sledećim izjavama.

Odluka da imate bebu treba da bude zajednička

Osnova zdrave veze je iskrenost i uzajamno poštovanje i ne smete da ignorišete želje vašeg partnera jer on ili ona nisu samo nosioci biološkog materijala neophodnih za oplodnju. Razgovarajte o bebi unapred.

Beba neće rešiti vaše porodične probleme

Nekad beba može da popuni jaz koji se stvorio između roditelja, jer im svojim dolaskom na svet pokazuje koliko su njihove svađe ne bitne. Ali, nevolje u braku mogu i da se intenziviraju jer dolazi do nekih promena na koje nisu uvek i svi spremni. Beba nije mirotvorac i zaslužuje da se rodi u srećnoj porodici.

Budite realni kada su vaše sposobnosti u pitanju

Bezbrižan roditelj je retka pojava, ali nemojte odmah da se obeshrabrite. Bitno je da budete svesni sebe i svojih mogućnosti, a na greškama svi učimo.

Ne menjajte svoj život “zato što tako treba”

Internet je prepun sadržaja i saveta kada treba imati bebu, u kojim godinama, sa kim, šta to menja, Dosta s tim! Niko ne može da vam kaže kada je savršen momenat za to.

Budite svesni izazova koji vas čekaju.

Neki parovi misle da je imati bebu pravi izvor zabave. Imaćete dosta zabave, ali nevolje i brige dolaze u paketu sa tim. Možemo samo da zamislimo kakav uticaj imaju deca na mentalno stanje roditelja, zato budite spremni.

Napravite dobar finansijski plan

Kada se beba rodi, vaši rashodi mogu da postanu veći od prihoda. Zbog toga vam određena svota ušteđevine može dobro doći. Nemojte se stalno oslanjati na roditelje i prijatelje koji su tu da vam pomognu da beba ne gladuje. Budite odgovorni.

Odluka da imate bebu je samo vaša, a ne nametnuta

Svi smo se naslušali priča o starenju bez igde ikoga da nam doda čašu vode ili da nas pokrije. Da li ćete imati bebu zavisi samo od vas i vaših želja i mogućnosti. To što vam drugi govore da vam je vreme, da vaš biološki sat otkucava i da starite ne treba da bude razlog da se odlučite za trudnoću.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter