Izvor:
11.05.2019 u 17:42
0

ZA SVE LJUBITELJE ITALIJE: Ove tri ČAROBNE destinacije morate posetiti! (FOTO)

Iako je period praznika iza nas, to ne znači da vreme nije idealno za početak planiranja prijatnog vikend putovanja. Nakon radne nedelje odmor i predah od svega je preko potreban, a uvek šarmantna Italija odličan je izbor za kratki beg od stvarnosti.

Italija je zemlja koju ne treba previše predstavljati, ali nije naodmet napomenuti kako nas ova zemlja svaki puta iznova očara. Iako su putovanja u Italiju obično rezervisana za toplije prolećne i letnje temperature, februar u Italiji takođe ima šta da ponudi, piše fashion.hr.

Italija je zimi odličan izbor za vikend putovanje zato što nema gužve niti turističkih poseta pa ćete nesmetano moći da uživate u živopisnim krajolicima i prekrasnim tipičnim tradicionalnim ulicama. Ono što ipak ostaje isto u svim godišnjim dobima je fantastična hrana, vina i veseo i razigran temperament glasnih Italijana. Iako vam se možda na prvi pogled i ne čini da je baš iza ćoška, nakon maksimalno četiri sata vožnje možete da se nađete u nekom sasvim drugom filmu koji će vas savršeno relaksirati nakon naporne nedelje i pripremiti za sledeću, a kako bismo vam pomogli u odabiru lokacije, izdvojili smo tri sjajna grada s čijim odabirom nećete pogrešiti.

Padova

Padova je poznat kao grad studenata i prekrasnih parkova. Ovaj živopisan gradić u ponudi ima fantastične restorane, šarmantne kafiće, muzeje i botaničke vrtove koje nikako ne biste smeli da propustite. Od znamenitosti čuvena Bazilika jednostavno mora da se nađe na vašem spisku, kao obilazak Pallazo della Ragione gde ćete uživati u svim lepotama ovog grada. Što se tiče prevoza, iz Venecije je najbolje otići vozom koji je za nešto više od 10 minuta u gradu, a smeštaj potražite u nekim od vrlo lepo i tradicionalno uređenih hotela koji će samo pridoneti sveukupnom doživljaju Padove.

Venecija

Šta napisati o Veneciji, a da već nije rečeno. Ovaj savršen grad smešten na kanalima je idealno romantično odredište za sve one koji žele da se osećaju baš kao u nekom filmu. Osim šetnje ulicama i istraživanja neotkrivenih kutaka, posetite jedan od najpoznatijih mostova Ponte di Rialto u čijoj blizini se nalazi i tržni centar koji je takođe zanimljiv za posetu. Trg Sv. Marka, palata Casa d'Oro, Casa Rezzonico i Palazzo Grassi samo su neke od znamenitosti koje ne smete propustiti, a kako bi vam apsolutno sve išlo od ruke i bilo praktično, smestite se u hotelu koji se nalazi u samom centru.

Verona

Baš poput Venecije, Verona je takođe jedno od najromantičnija mesta u Italiji. Grad Romea i Julije nudi brojne kulturne znamenitosti, spomenike i skulpture koje vas neće ostaviti ravnodušnima. Što se tiče razgledavanja, mnogi spomenici su pod UNESCO zaštitom, a nikako nemojte propustiti Augustovo pozorište, Most od kamena, tvrđavu Castelvecchio iz 14. stoljeća, Porta Borsari, Ticianove freske… Kao i kod prethodnih gradova, i u ovom smeštaj potražite u centralnom delu kako bi vam vikend izlet bio praktičan i kako ne biste gubili vreme na prevoz. 4 destinacije u Evropi koje su idealne za putovanje vozom 6 romantičnih gradova u Evropi za koje verovatno niste čuli

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter