Izvor:
02.06.2019 u 21:04
0

VOLITE IZAZOVE: Ako ste ekstremisti ova plaža je idealno mesto za vas! (FOTO)

Letenje aviona nisko iznad glava kupača svakodnevna je scena na plaži Maho na ostrvu St. Martin, koja se nalazi u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma "Princeza Julijana". Avioni su primorani da lete nisko zbog kratke piste koja je ograđena i nekoliko metara udaljena od plaže.

St. Martin je tropsko ostrvo na severoistoku Kariba i jedna je od najpopularnijih destinacija. Prepoznatljivo je po kristalno čistoj vodi i belom pesku, a posebni doživljaj je posmatranje aviona koji proleću na manje od 50 metara iznad plaže. Pre dve godine jedna žena je poginula kada ju je oduvao snažan vetar, koji je izazvao avion pri sletanju.

Treba imati u vidu da veliki avioni mogu da izazovu vetar jačine od 190 kilometara na sat.

Posle sletanja na pistu avioni moraju naglo da koče jer je ona dugačka jedva 2.180 metara.

S obzirom da turisti na ovu plažu dolaze ne da bi uživali u kupanju već da bi doživeli adrenalinski udar tokom sletanja, u loklanom baru su istaknuti i redovi letenja sa tačnom satnicom.

Izvor: Noizz
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter