Izvor:
23.06.2019 u 20:04
0

IMATE LI PROBLEMA SA SNOM TOKOM LETENJA: Ovi saveti vam mogu biti od koristi!

Ako putujete avionom, a ne spadate među one ljude koji i na "kamenu mogu zaspati", i imate problem da utonete u san kad god niste u udobnosti svog kreveta, ovo su saveti koje morate da uzmete u obzir.

Čini se da broj dana provedenih na putovanju nikada nije dovoljan, i užasno je kada prvi dan provedete tumarajući kao zombi ili, još gore, spavajući u hotelu, pošto u avionu oka niste sklopili.

Najvažnije je stvoriti utisak kao da ste u svom krevetu. Ako putujete ekonomskom klasom verovatno nećete imati taj komfor i moraćete nekako da ga stvorite. Putovanja koja traju dugo uglavnom imaju prazna sedišta, pa biste tako mogli da ugrabite ceo red za sebe. Najpopularnija mesta su ona skroz napred, pa vi rezervišite kartu za poslednje redove. Veće su šanse da ćete imati mesta da se raširite ili da ćete barem moći da primetite, ako negde postoji praznih mesta, pa što pre proverite sa stjuardesom da li je u redu da se prebacite.

Ne preskačite svoje svakodnevne navike. Držite se procedure koju pratite kod kuće pre nego što odete na spavanje. Važno biti psihički spreman na spavanje, a to je najbolje uraditi tako što ćete poznatim radnjama staviti mozgu do znanja šta sleduje i on će vas lakše uspavati. Obucite pidžamu, operite zube, skinite šminku, uradite sve što inače radite. Ako pred spavanje čitate knjigu, uradite to i sada.

Nabavite masku za spavanje. Kada putujete na daleke destinacije verovatno ćete je dobiti u avionu, ali za svaki slučaj j e obezbedite. Poenta ove maske jeste da blokira svetlost koja bi mogla da vas ometa u spavanju. Neka vaša maska bude malo debljeg materijala i neka potpuno prianja na vaše lice, da biste zaista "bili u mraku", savetuje Independent.

Osim maske za spavanje, dobro će vam doći i čepići za uši. Ako ste već uspeli da nađete položaj koji vam odgovara, ne dozvolite da vam buka koju prave putnici koju to još nisu uspeli. Kada putujete sa toliko ljudi uvek je neko budan i smeta ostalima. Da biste to sprečili nabavite čepiće, ali obavezno ih isprobajte pre samog putovanja da biste pronašli odgovarajuće.

Iako imate priliku da gledate film koji ste propustili u bioskopu ili konačno imate vremena da pređete nivo u igrici, pokušajte to da ne radite. To je jedna od "dnevnih radnji" koja vašem mozgu šalje znak da nemate nameru da zaspite. Umesto toga bolje čitajte ili se prepustite meditaciji.

Ukoliko konzumirate alkohol, pred spavanje uzmite čašu crnog vina, viskija ili koje god piće da pijete. Tako mala količina će na vas delovati uspavljujuće, pa ćete se lakše opustiti i zaspati. Nemojte preterivati, jer su mamurluci sami po sebi teški, a kamoli dok imate naporan let.

Moć mirisa je verovatno jača nego što mislite. Zato pred spavanje namažite kremu za ruke ili koju kap esencijalnog ulja čiji miris volite i to će vas umiriti, a samim tim i uspavati. Lavanda, vetiver, kamilica su neki od mirisa koji vam mogu pomoći.

Kada odlučite da spavate, obavezno vežite pojas. Biće manje udobno, ali svakako bolje nego da vas stjuardese bude da bi vas opominjale.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter