Izvor:
25.06.2019 u 10:38
0

VREME JE ZA NOVA PUTOVANJA: Evo kako da imate potpuno doživljaj i lepe uspomene!

Sunce nas je konačno ogrejalo posle uporne jeseni usred proleća i leto je gotovo neprimeno stiglo u grad. Bekstvo na plažu, na planinu ili u neku divnu metropolu odličan je plan, a biće još bolji ako se pridržavate veoma korisnih saveta za pre, tokom i posle putovanja.

PRE PUTOVANJA:

SAČUVAJTE MESTO ZA USPOMENE

Oslobodite prostor u koferu za uspomene, suvenire, nove komade odeće koje ćete doneti sa putovanja. Ponesite samo osnovnu garderobu koja se lako kombinuje, obuću za plažu, za duge šetnje i za veče.

ISKORISTITE BENEFICIJE

Ako je za vas definicija raja peščana plaža ispred hotela, putovanje avionom i rent a car kojim ćete jezditi drumovima i plažama, svakako se obavestite pre putovanja koje sve pogodnosti i beneficije možete da ostvarite. Na aerodromima, recimo, možete da koristite biznis lounge, možete prilično da uštedite i na luksuznom smeštaju, na onlajn rezervacijama, ali i da dobijete veoma povoljno putno osiguranje.

NOVAC U RUKAMA ILI NA KARTICI?

Ponesite keš u valuti zemlje u koju idete, ali gledajte da novac bude u sitnim apoenima (lakše ćete se snaći sa plaćanjem dok ne počnete da razmišljate u stranoj valuti, a i manja je šteta ako vas, ne daj bože, opljačkaju). Ostatak novca držite na kartici. Obavestite banku o putovanju, da neuobičajene transakcije ne bi bile označene kao sumnjive. Utvrdite dnevni maksimum podizanja novca sa bankomata, stanje na računu i iznos kredita. Prijavite se za mobilna obaveštenja. Upamtite svoj PIN. Napravite kopiju svega i nosite je na posebnom mestu.

NA PUTOVANJU

Uživajte. Opustite se. Smejte se. Probajte svaki zalogaj lokalne kuhinje. Idite u šoping, ali kao “lokalac”. Budite lenji. Budite hedonista. Čuvajte se sunca (koristite zaštitni faktor). Istražujte. Zaljubite se. Đuskajte. Pročitajte knjigu. Ne m islite. Odmorite se.

POSLE PUTOVANJA

Raspakujte se, složite uspomene i nađite se sa dragim ljudima da podelite lepe trenutke sa putovanja i poklone. Lepo se naspavajte, a sutradan obavezno proverite svoje račune, da biste bili sigurni da nećete platiti potraživanje koje niste napravili. Uhvatite dan i sačuvajte osmeh i vedrinu. Leto je.

Izvor: B92
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter