POVEDITE RAČUNA: Načini da uštedite novac tokom putovanja!

Svima nam je poznata ona situacija, da tokom cele godine priželjkujemo da negde otputujemo, a onda samo par meseci pred put, kada počnemo da razmišljamo o tome, šta sve to putovanje iziskuje, odustajemo, jer shvatamo da je preskupo i naravno, uvek postoji nešto preče, u šta biste taj novac uložili. Međutim, postoje mnoge sitnije, ili krupnije stvari, na kojima, kada je putovanje u pitanju, možete uštedeti dosta novca, a mi smo tu da vas naučimo kako ni jedno putovanje neće biti nešto što je finansijski neizvodljivo za vas!

Odaberite pravo vreme za let

Ako putujete avionom, znate da je to popriličan trošak, jer karte nisu ni malo jeftine. Međutim, ako radite posao koji vam omogućava da odmor ugovorite unapred, kako biste par meseci ranije znali, kada letite, to vam omogućava da unapred kupite mnogo jeftiniju kartu, nego samo par dana pred polazak, jer cene karata iz dana u dan variraju, a iznos karte posebno zavisi i od toga kupujete li je u sezoni ili nakon nje. Ako pak ne možete da planirate odmor unapred, onda pokušajte da odete na putovanje van sezone, jer ćete na taj način uštedeti mnogo novca i to ne samo na avionskoj karti.

Koristite last minute ponude

Ništa lepše od spontanih putovanja, a za njih su najčešći povod last minute ponude koje organizuju hoteli i turističke agencije, pa možete otputovati na destinaciju iz snova, za znatno manje novca!

Ponesite grickalice

Ako je let dug, naravno da ćete ogladneti. U takvim trenucima, posegnućete za svojim novčanikom i kupiti grickalice na aerodromu, koje ćete platiti znatno skuplje, nego u svom obližnjem marketu. Zato ponesite nekoliko kesica grickalica od kuće, kako biste uštedeli novac i ostali siti.

Dobra ideja je i da ponesete instant ovsene kaše, kako biste na taj način imali svakodnevni doručak i sebi smanjili trošak oko tog obroka, pa ušteđeni novac raspodelili na ručak i večeru, ili ma šta drugo.

Putujte javnim prevozom

Koliko god vam lakše bilo da pozovete Uber i prevezete se sa tačke A do tačke B, metroi i tramvaji su mnogo jeftinije rešenje, kome bi zaista trebalo da pribegnete, ako želite da uštedite na putovanjima.

Ponesite keš od kuće

Najveći trošak na putovanju predstavlja provizija, koju će vam banka uzeti svaki put kada podignete novac sa kartice. Zato ponesite novac od kuće, kako biste ga u bankama jednostavno konvertovali u valutu koja vam je neophodna za plaćanje, u zemlji u kojoj se nalazite. Sve što ostane, vratićete kući u vidu uštede, umesto da plaćate proviziju bankama, uzalud.

Uz ovih par jednostavnih saveta, koji vrlo lako mogu postati praksa, uštedećete dovoljno novca, da vam ideja u putovanju više ne izgleda nezamislivo. Putovanja su zaista bitan deo razvoja naše ličnosti i zato nemojte sebi uskratiti ovu avanturu, već putujte praktično, pametno i jeftino i često proširujte svoje vidike i iskustva!

 

 

 

 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka