Izvor:
12.11.2019 u 14:40
0

MAGIČNA CRVENA REKA: Pojavljuje se sa kišom i nestaje posle pet kilometara!

Kada istražujete Peru i ono što biste mogli da vidite u ovoj dalekoj zemlji, jer retki imaju priliku da je posete nekoliko puta, jedna od zanimljivosti na koju možete da naiđete jeste Palkelja Pukamajo poznatija kao Crvena reka.

Ova neobična reka nalazi se u oblasti Kusko, a može da se vidi samo u kišnom periodu kada bujica vode jureći nizbrdo spira rečno koriti. Kako je oblast puna oksida gvožđa, voda deluje crveno ili ružičasto, u zavisnosti od delu toka i količine gvožđa u vodi.

Tok ove "sezonske" reke dug je oko pet kilometara, kada se meša s ostalim rečicama i gubi neobičnu i prepoznatljivu boju.

Ukoliko neko želi da Peru obiđe u periodu u kojem može da vidi Crvenu reku, treba da bude spreman na klizave puteve, obilne kiše i na to da mnoge druge znamenitosti neće biti dostupne za turiste baš zbog vremenskih uslova.

Izvor: B92
Foto: Instagram/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter