Izvor:
20.02.2017 u 07:53
0

EVROPSKA PRESTONICA KOJU MORATE POSETITI: Ovaj grad je proglašen za najbolji na svetu za život!

Nakon šestogodišnjeg vođstva Melburna, koji je sada na trećem mestu ova evropska prestonica je zaposala tron najugodnijeg grada na svetu!

Prema istraživanju svetske agencije nekretnina Savills, danska prestonica Kopenhagen proglašena je ubedljivo najboljim gradom za život na svetu.

Istraživanje je sprovedeno prema nizu parametara koji su pokazali da je upravo taj grad idealno i ugodno okruženje za život, a tome u prilog ide prihvatljiva zagađenost vazduha, kvalitet, kao i broj gradskih parkova, zdravstvene usluge, visina prosečne plate i vreme potrebno za tranzit od kuće do posla.

"Kopenhagen se možda ne može pohvaliti noćnim životom kao ostali gradovi ili razvitkom najmodernije infrastrukture, ali sve upućuje na to kako će se buduće generacije i te kako pozabaviti sa tim faktorom jer se već oseti da im je to u interesu" stoji u saopštenju.

Kao najbolji grad za život na svetu, drugo mesto je zauzeo komšijski Štokholom, dok se Melburn nalazi na trećem mestu.

Izvor:Elle.rs
Foto:Twitter/komoot

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter