parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

GDE SRBI NAJVIŠE LETUJU? Ovo su najpopularnije destinacije domaćih turista!

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić kaže da će oko million Srba ove godine letovati u inostranstvu, od toga najviše u Grčkoj, a zatim slede Crna Gora i Turska.

Seničić je na konferenciji za novinare rekao da ove godine ima sedam odsto putnika više u odnosu na prošlu godinu. 

"Do kraja seozne očekujemo da bude između 650.000 i 700.000 srpskih turista u Grčkoj i još 250.000 koji će ići u samostalnim aranžmanima. Turska je prošle godine zabelezila pad, a ove godine se vraća. Do sada je tamo bilo oko 80.000 turista iz Srbije, a očekujemo da će ih do kraja seozne biti 100.000", rekao je on. 

Prema Seničićevim rečima, Italija i Španija se takođe vraćaju na srpsko tržište i očekuje se da će tamo do kraja sezone letovati po 25.000 odnosno 30.000 turista. 

Navodeći da samo jedna trećina putnika u Crnu Goru ide preko agencija, Seničić očekuje da će u toj zemlji letovati ukupno oko 300.000 naših turista, dok će u Bugarsku otići oko 60.000 njih preko agencija i još toliko u samostalnom aranžmanu. 

Agencije su do sada za Hrvatsku prodale 1.500 aranžmana, ali najveći deo turista ide samostalno na tu destinaciju, podseća Seničić.

 

Izvor:b92.net
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost