GRADIĆ IZ BAJKE: Švajcarska plaća da se tamo preselite a evo i zašto! (VIDEO)

Prema predlogu, za svako dete dobija se dodatnih 10 hiljada franaka, pa sad računajte, da ako se preselite u Albinen s dvoje dece, novca vam barem u početku neće nedostajati.

Ako ste ikad želeli da živite u Švajcarskoj, ovo se čini kao dobra prilika. Ne samo da ćete vreme provoditi na svežem vazduhu, već ćete za to biti i bogato nagrađeni!

Švajcarsko mesto Albinen, smešteno u u kantonu Vale, izgleda kao iz bajke. A ništa manje bajkovito ne zvuči ni da su gradske vlasti spremne da plate 25 hiljada franaka ukoliko se preselite ovde. O ovom predlogu uskoro će se glasati, a izvesno je da će biti izglasan, s obzirom da je broj stanovnika pao na samo 240.

Prema predlogu, za svako dete dobija se dodatnih 10 hiljada franaka, pa sad računajte, da ako se preselite u Albinen s dvoje dece, novca vam barem u početku neće nedostajati. Razlog tome je i činjenica da se nedavno zatvorila i škola u Albinenu, jer jednostavno više nema za koga da radi.

Ali, kao i u svemu, i ovde postoji kvaka. Morate da budete mlađi od 45 godina, a pritom ste i dužni da kupite ili izgradite dom u vrednosti od najmanje 200 hiljada franaka. Dakle, novac ćete dobiti, ali za početak, morate i da uložite.

Takođe, kad se jednom preselite, ovde morate da provedete barem 10 godina. Ukoliko iz nekog razloga odlučite da odete ranije, dužni ste da vratite novac. Ali, nekako nam se čini da kad već ovde podignete dom, nećete imati nameru ni potrebu da emigrirate iz zemlje čokolade, satova i banaka.

 

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva/Youtube-printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:20  Provodadžija
22:20  Sudbine
23:20  Novajlije reality