Izvor:
22.07.2016 u 01:23
0

IZAŠLI U SUSRET PUTNICIMA: Agencije će vratiti novac ukoliko neko otkaže put za Tursku

Turističke agencije vratiće novac svim putnicima koji odluče da odustanu od puta u Tursku zbog proglašenja vanrednog stanja u toj zemlji, a avioprevoznik Er Srbija prihvatiće mogućnost eventualnog otkazivanja letova bez naplaćivanja penala, izjavio je večeras potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Milan Lainović.

Lainović je Tanjugu, posle sastanaka sa predstavicima resornog ministarstva i avioprevoznika, rekao da su za sutra i za subotu planirani čarter letovi za Tursku, a da za sada nije bilo otkazivanja aranžmana.

Ukoliko do toga dođe, agencije će vratiti novac putnicima u iznosu od 95 odsto od ukupnog iznosa aranžmana, i ostaće samo da se plati pet odsto uobičajenih, takozvanih kumulativnih troškova koje organizator putovanja ima – objasnio je Lainović.

On je naveo da je na sastanku prihvaćeno i da se čarter letovi, ukoliko bude masovnog otkazivanja aranžmana, mogu otkazati i da avioprevoznik zbog toga neće naplaćivati penale.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da su turističke agencije sada, nakon uvođenja vanrednog stanja u Turskoj dužne da putnicima koji otkažu aranžmane vrate najveći deo sredstava, a na putnicima je da odluče da li će putovati u tu zemlju ili ne.

Do sada, pre proglašenja vanrednog stanja agencije su se pridržavale opštih uslova putovanja, što žnači da nisu dužne da vrate novac ukoliko neko odustane od putovanja.

Ministar je naveo da se situacija prati i da su predstavnici resornog ministarstva na vezi sa agencijama i putnicima i da će se blagovremeno donositi potrebne odluke.

U Antalijskoj regiji trenutno letuje oko 1.100 naših građana, saopštili su ranije predstavnici Ministarstva.

Turski predsednik Tajip Erdogan saopštio je sinoć da je ta zemlja uvela vanredno stanje i da će ono trajati tri meseca.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ kompasbeograd

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter