NEVEROVATNA ČUDA PRIRODE: Top 5 najlepših plaža na svetu! (VIDEO)

Ove plaže nisu samo prelepe, već su po nekim stvarima jedinstvene u svetu - tu su plaža čije more noću svetluca, pa ružičasta plaža, plaža s vrućom vodom, skrivena plaža i jedna pustinjska

Ružičasta plaža u Indoneziji

Nalazi se na ostrvu Komodo u Indoneziji, a toliko je neobična da imate osećaj kao da ste ušli na scenu neke lepe bajke.

Nazivaju je jednom od najlepših na svetu, a prepoznatljiva je po svojoj ružičastoj boji koju joj daju mikroskopski sitna stvorenja - foraminiferi. Ona proizvode crvenkasti pigment na koralnim grebenima. Kada se sitni komadići korala pomešaju sa peskom nastaje ova predivna boja.

Pustinjska plaža u Brazilu

Nalazi se u Nacionalom parku Lenkos Maranhenses i to - ne uz more, već u sred pustinje. Radi se o predivnim lagunama prepunim savršeno belog peska. Najbolje vreme za putovanje na to odredište je od maja do septembra kada je sve puno života, a mogu se videti i ribe. Nakon toga se lagune postupno isuše, a od februare ponovo počnu da se pune vodom.

Skrivena plaža u Meksiku

Kupanje i ronjenje na ovoj plaži je poseban doživljaj. Skrivena plaža nalazi se na vulkanskom arhipelagu Marieta, a do nje se dolazi plivanjem ispod stene. Plaža je dugo bila skrivena od očiju javnosti, ali kada su njene fotografije prvi put obišle svet, mnogi su poželeli da je vide.

Svetlucava plaža na Maldivima

Za ovu plažu kažu da je kao noćno nebo prepuno zvezda. Nalazi se na ostrvu Vadho, a zovu je More zvezda. Kada padne mrak, voda postane toliko svetlucava da je teško odvojiti pogled s nje. Za to su zaslužni fitoplanktoni koji svetle kada su uznemireni. Upravo ta plaža je popularna destinacija za odlazak na medeni mesec jer je bajkovita i vrlo romantična.

Plaža s vrućim izvorima na Novom Zelandu

Ova jedinstvena oaza nalazi se na poluostrvu Koromandel. Tamo geotermalna izvorska podzemna voda stvara mehuriće nalik onima u đakuziju.

Temperatura vode je oko 60 stepeni Celzijusovih, a posetioci kopaju male bazenčiće u pesku, pričekaju da se napune vodom pa se izležavaju u njima.

 

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva/Youtube

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Vesti
14:30 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Ćirilica - Repriza
17:30 Telemaster
18:20 Glamur
18:55 Upoznajte Parove
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live