TURISTI IZGLASALI: Ovo je najbolje ostrvo u Evropi!

 

Hoćete letovanje? Može. Hoćete zimovanje? Može. Evropa ima apsolutno sve, zato i privlači milione turista sa drugih kontinenata.

Evropa može biti komplikovana čak i nama Evropljanima, a zamislite tek kako je turistima koji nisu sa našeg kontinenta. S razlogom se kaže da je Evropa kolevka ljudske kulture i istorije, i na svakom njenom ćošku postoje milioni stvari koje možete posetiti i otkriti. Baš te stvari, stvaraju milione razloga zašto turisti sa drugih kontinenata dolaze u obilazak Evrope

A, kada se radi o krunisanju jednog ostrva kao najboljeg u Evropi, to je poprilični težak zadatak. Ipak, to je upravo ono što je ekipa iz "Travel + Leisure" uradila sa rezultatima godišnjeg istraživanja "World's Best Awards" . Različite zemlje i ostrva su dobile na hiljadu glasova, ali jedna zemlja se pojavila kao ubedljivi favorit među putnicima za 2018. godinu.

Grčka je ove godine osvojila čak šest mesta u kategoriji 10 najboljih ostrva u Evropi. Među popularnim destinacijama kao što su Mikonos i Santorini, bilo je nekoliko manje poznatih dragulja. Ostrvo Paros, koje se nalazi na Kikladskom arhipelagu je poznato po svojim neobičnim plažama i tradicionalnim selima, a dobilo je mesto broj jedan kao najbolje ostrvo u Evropi. Na drugom mestu su ostrva Orknijska ostrva, arhipelag na severoistočnoj obale Škotske.

Ovo je 10 najboljih ostrva u Evropi za ovu godinu:

1. Paros, Grčka

2. Orknijska ostrva, Škotska

3. Azori, Portugal

4. Santorini, Grčka

5. Krit, Grčka

6. Milos, Grčka

7. Ostrva Skaj i Hebridi, Škotska

8. Sicilija, Italija

9. Mikonos, Grčka

10. Krf i Jonska ostrva, Grčka

 

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost