Izvor:
04.08.2018 u 06:50
0

MOGU IZAZVATI INFEKCIJU KOŽE: Evo koliko puta smete da upotrebite isti brijač, a da ne ugrozite zdravlje!

Imajte u vidu da su brijači dizajnirani za kratkotrajnu upotrebu jer brzo postaju tupi, te mogu izazvati posekotine i brojne infekcije kože.

Preporuka stručnjaka je da brijač zamenite novim nakon pet do deset puta korišćenja.

Problem sa starim brijačima je to što oni mogu postati idealno mesta za razmnožavanje bakterija, što znači da ako se posečete postoji rizik od nastanka infekcije.

Jedna od najčešćih bakterijskih zaraza je Staphylococcus aureus (zlatni stafilokok) infekcija. Ovo je infekcija kože koja se obično manifestuje kao bolan osip ili grozdić koji nastaje po površini.

Pored toga, ako su brijači ostali mokri ili ako ih ne operete dobro nakon upotrebe, postoje velike šanse da im obezbedite mikrobe koje mogu izazvati gljivične infekcije.

Jedan dermatolog rekao je da ako primetite da je oštrica počela da rđa, da se urezuje ili trza na koži jasan je znak da je „vreme da bacite brijač“.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter