Izvor:
07.08.2018 u 07:06
0

OTKRIVENA TAJNA: Kako da budete na pravom mestu u pravo vreme!

Ima nešto u toj čuvenoj rečenici. Međutim, na svaki pravi trenutak, dolazi stotinu pogrešnih.

Dan Valdšmit, poslovni strateg, pisac i govornik pokušao je da objasni suštinu one čuvene rečenice “biti na pravom mestu u pravo vreme”.

Ima nešto u toj čuvenoj rečenici. Međutim, na svaki pravi trenutak, dolazi stotinu pogrešnih. To su oni momenti kada osećate da ne radite ono što bi trebalo, da vreme trošite na beznačajne stvari. Trenuci kada vam se čini da nikada nećete doći do cilja koji ste sebi postavili.

Biti na pravom mestu u pravo vreme je u suštini lekcija o istrajnosti, objašnjava on.

To je, zapravo, vaš podsetnik da je upornost i težnja ka ciljevima jedini put ka zadovoljstvu. Pojedinim danima možete da se osetite glupo, gledaćete unaokolo i osetićete se usamljeno. Ali to samo znači da vaše vreme tek dolazi, da taj dan nije dan kada ćete “pobediti”. Kada se dovoljno dugo trudite, postići ćete svoje ciljeve.

Ukoliko još uvek niste tamo gde biste želeli da budete, to ne znači da je vaš cilj glup ili nemoguć. Samo treba da podsetite sebe da danas nije taj dan, možda će već sutra biti. Što je samo razlog više da nastavite dalje.

I, kada taj dan dođe, svi oni “pogrešni trenuci” i gorčina koju ste osećali, polako blede. Vaš cilj i fokus vam garantuju uspešan ishod onoga što tako očajno želite, objašnjava Dan.

– Ne možete da promenite vreme, ali možete život.

– Ne možete da promenite mnogo toga što se dešava oko vas.

– Možete da odlučite da li nastavljate dalje.

– Ako prestanete da radite pravu stvar pre nego što ste je završili, već ste uradili pogrešnu.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter