Izvor:
04.04.2018 u 15:04
0

UGROŽAVATE SVOJE ZDRAVLJE: Korišćenje telefona u toaletu stvara rizik od opasnih bolesti!

Odlazak u tolaet sa telefonom u ruci ne izgleda ni malo bezopasno koliko zapravo može biti.

Lekari upozoravaju da je telefon savršen mamac za bakterije, i to ne samo one koje se nalaze u probavnom traku, nego i potencijalne bakterije drugih ljudi koji su tu sedeli pre vas.

Prostora za širenje bakterija je puno – od same šolje, daske za šolju, ručica koju pritisnete za ispiranje šolje, kvake ili flašice u kojoj se nalazi sredstvo za pranje ruku. Jasno vam je – kupatilo je mesto koje je zbog topline raj za bakterije.

Doktorka specijalizovana za higijenu Lisa Ekrli kaže za britanski "San" da se zavisnici od pametnih uređaja što pre moraju prestati sa ovakvom prksom, jer nikad ne znate da će vaš organizam reagovati na neku od bakterija.

Mnoge bolesti se ne uočavaju odmah, pa tako neki član domaćinstva može sa sobom preneti virus koji će se tek kroz dva do tri dana pokazati kao prehlada, a vi ste tad iste bakterije sa npr. kvake preneli na mobilni koji nosite sa sobom.

Među bakterijama može biti svega, pa i salmonele, koja upravo napada crevni trakt -objašnjava doktorka Ekrli.

Rizik se povećava ako se radi o javnim WC-ima ili bilo kom toaletu koji koristi više ljudi, na poslu, u šoping molovima ili tuđim domovima. Zato je manji rizik da "nešto pokupite" moguć ako mobilni, ne nosite sa sobom.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter