Izvor:
21.08.2018 u 13:37
0

DA SE VLASNICI NE BRINU: Pariski akvarijum nudi utočište zlatnim ribicama!

Jedan akvarijum u Parizu nudi utočište za zlatne ribice njihovim vlasnicima ukoliko nemaju dovoljno prostora da im to sami omoguće. Vlasnici akvarijuma nude smeštaj ribicama, kako ne bi završile u kanalizacionim cevima.

Jedna od vlasnica zlatnih ribica, Emi Lefuest, izjavila je, naime, da više ne može da pruži povoljne uslove za život svom ljubimcu Luis-Pablu.

– Poprilično sam vezanja za njega, ali rekla sam sebi, dve godine su dovoljne i sada je vreme da ide napred i živi kako to zlatnoj ribici dolikuje – rekla je ona.

Nakon toga je Luisa-Pabla jedan od radnika akvarijuma prebacio u privremeni "smeštaj", gde će provesti 40 dana kako bi se njegovo zdravlje proverilo, a potom će biti prebačen u glavni izložbeni akvarijum. Ovim potezom vlasnici pariskog avkarijuma se nadaju da će povećati svest o dobrobiti životinja. U protekle dve godine, više od 600 zlatnih ribica našlo je novi život u pariskom akvarijumu.

– Zlatna ribica će u staklenoj kugli živeti u proseku dve do tri godine, ako se voda redovno menja. Ona može da doživi i do 20 godina uz adekvatne uslove – objasnila je naučnica Selin Bezol.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter