Izvor:
04.05.2016 u 02:19
0

NEOBIČNA VEŠTINA: Pogledajte umetnička dela od LUBENICE (FOTO)

U rukama vrhunskih majstora, poznatijih kao karving majstora, voće i povrće izgleda magično. Karving je, inače, umetnost rezbarenja voća i povrća u prelepe oblike, koji oslikavaju život čoveka i sve što ga okružuje.

Istraživanja pokazuju da je Japan koren karvinga, a tamo se naziva "mukimono". Nekoliko kuvara u Japanu su shvatili da je hrana bezlična i odlučili da to promene shvativši da različitim sečenjem dobijaju razne oblike i cvetove koji su činili jela atraktivnijim.

Plodovi koji se rezbare se koriste kao ukras, ali mogu da se koriste i za jelo kada se rezbarija osuši. Bez obzira na način na koji se rezbari, karving je danas veoma cenjena umetnost koju zna malo ljudi.

Pogledajte ove neverovatne fotografije rezbarenih lubenica!

HappyTv.rs
Foto: Twitter/Akko Jan/ Mientras PlayaCarmen/ Patrick Spann/ HappyLion’s Tweets/ Medlanes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter