Izvor:
30.08.2016 u 02:46
0

ON IMA 145 GODINA: Ovako živi NAJSTARIJI ČOVEK na planeti (VIDEO)

Mbah Goto kaže da ima dokaz da je rođen u decembru 1870. što ga čini najstarijim živim čovekom na svetu.

Najdugovečniji čovek u istoriji čovečanstva verovatno je Indonežanin koji se za smrt priprema još od 1992. Goto je čak naručio i nadgrobni spomenik, ali je živ i posle 24 godine.

Nadživeo je svih 10 braće i sestara, četiri supruge i svu svoju decu.

Iako mu verovatno mnogi zavide na dugovečnosti, Goto kaže da je smrt sve što sada priželjkuje. U poslednja tri meseca drugi su morali da ga hrane i kupaju, a njegovo zdravstveno stanje rapidno je pogoršano.

Njegove godine potvrdila je i matična služba Indonezije u kojoj su pronađeni dokumenti da je Goto rođen 31. decembra 1870.

Ako se ispostavi da je to tačno, Goto će biti upisan u knjige rekorda kao najdugovečniji čovek u zabeleženoj istoriji, što je titula koju je dosad držala Francuskinja Žana Kalman, koja je imala 122 godine u trenutku smrti.

S druge strane, ako ne budu pronađeni i drugi nezavisni dokazi, Goto neće biti upisan u knjige rekorda.

Mnogi ljudi su dosad tvrdili da su oborili rekord Žane Kalman, uključujući i Nigerijca Džejmsa Olofintujia koji tvrdi da ima 171 godinu i Dakaba Ebu iz Etiopije koji smatra da ima 163 godine, ali nemaju dokumenta da to i dokažu.

Goto koji živi na ostrvu Java provodi vreme slušajući radio, pošto više ne vidi dovoljno dobro da bi gledao televiziju.

Upitan za tajnu dugovečnosti, jednostavno je odgovorio: “Recept je strpljenje”. Pogledajte video o njemu:

HappyTv.rs
Foto: YouTube Printscreen/Candra Yanuar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter