Izvor:
14.06.2018 u 13:13
0

NAUČNICI POTVRDILI: Dužina vašeg sna utiče na gojaznost!

Spavate manje od šest ili više od 10 sati? To nikako nije dobro, pokazalo je novo istraživanje, u kojem se navodi da premalo ili previše sna, stvara rizik od metaboličkog sindroma, a koji ima simptome povišenog nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, ali i prekomerne mase oko struka, popularni "šlauf" i visokog holesterola.

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu BMC Public Health obuhvatilo je uticaje male i velike količine sna kod ljudi. Naučnici sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Seulu ispitali su 133.608 Koreanaca, muškaraca i žena starosti od 40 do 69 godina.

Postavili su jednostavno pitanje: "Koliko ste u proseku dnevno spavali prošle godine?"

Istraživanje je pokazalo da je 11 posto muškaraca, a 13 odsto žena u proseku spavalo manje od šest sati. Objavljeno je još i da je 1,5 odsto muškaraca i 1,7 odsto žena spavalo duže od 10 sati.

Kler E. Kim, koja je predvodila grupu naučnika, izjavila je da je dokazano da postoji veza između sna i metaboličkog sindroma.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter