ODREĐENA KONTROLA: Ovih 6 znakova Zodijaka muči ozbiljan mentalni poremećaj!

 

Njima je potrebna određena kontrola nad njihovim životima.

Opsesivno kompulsivni poremećaj (OCD) je poremećaj mentalnog zdravlja i dešava se kada osoba bude zarobljena u opsesijama i kompulsijama, a neki pripadnici Zodijaka su mu podložniji od ostalih.

Opsesija se odnosi na neželjene misli, ideje i slike koje dovode do uznemirujućih osećanja. Kompulsije se odnose na ponašanje i radnje koje osoba obavlja kako bi se izborila sa stresnim situacijama. OCD je često pogrešno interpretiran u medijima jer se prikazuje kao smešan, a osobama koje pate od njega je ovaj poremećaj sve samo ne zabavan. Ovi znakovi su podložniji ovom poremećaju od drugih.

 

Devica

Oni vole da su stvari čiste i organizovane, a ako nešto nije na svom mestu Devica će postati nervozna. Veliki su perfekcionisti i kritični su i prema svojim manama, ali i prema manama drugih ljudi.

 

Bik

Njihova tvrdoglavost može da bude izvor OCD-a. Vole da rade stvari na svoj način i veoma su nezgodni kada moraju da urade nešto drugačije. Mogu da postanu jako neprijatni ako neko želi da promeni njihovo mišljenje. Gotovo je nemoguće naterati ih da probaju nešto novo.

 

Strelac

Imaju OCD koji je najčešće vezan za strah od bacila. Oni peru stalno ruke, odeću i često koriste gel za dezinfekciju. Sujeverni su i pronalaze skrivene poruke svuda oko sebe.

 

Rak

Njihov OCD se manifestuje kroz odnose sa drugim ljudima i imaju potrebu za samopotvrđivanjem jer često brinu da su možda oni loše osobe. Svako ima momenata kada misli da nije dovoljno vredan kao druge osobe i treba im pozitivan feedback.

 

Jarac

Žele da budu najbolje i najvrednije osobe u prostoriji, ali ponekad se brinu da ne rade posao dovoljno dobro. Stalno iznova i iznova proveravaju stvari. Ne vole neznanje i to ih čini nesigurnima.

 

Blizanci

Njihov OCD najčešće je vezan za njihovu neodlučnost. To što ne mogu da donesu ni najmanju odluku može da im upropasti dan i pre nego je počeo. Njihova nesigurnost izaziva čitavu lavinu događaja, jer ako ne znaju šta da obuku za posao, onda ne znaju šta da ponesu za ručak, šta da rade posle posla.

 

Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live