DRUŠTVENE MREŽE SU UZELE MAHA: Kako da imate što više lajkova na Instagramu?

 

Najviše pažnje na “Instagramu” izazivaju postovi koji imaju veze sa hranom, odmorom, postignućima i kućnim ljubimcima

Želite da vaša fotografija dobije lajk na “Instagramu”? Onda fotografišite plažu, tirkizno more, beli pesak, lepo servirano jelo ili svog psa. Britanski naučnici su analizirali postove slavnih da bi ustanovili koji od njih dobijaju najviše lajkova. Ispostavilo se da najviše pažnje na “Instagramu” izazivaju postovi koji imaju veze sa hranom, odmorom, postignućima i kućnim ljubimcima.

.Atraktivne slike sa odmora dobijaju i po deset puta više lajkova nego one napravljene u kućnoj amtosferi ili fotografije na kojima su slavni želeli da poruče pratiocima šta čitaju. Fotografije sa kućnim ljubimcima mogu da dobiju i duplo više lajkova nego one sa prijateljima. Ljudi, bar sudeći po ovom istraživanju, više vole postignuća nego selfije, pa su fotografije na crvenom tepihu, sa proslava ili dodele nagrada dobile više lajkova nego selfiji. Korisnici “Instagrama” često postavljaju fotografije hrane. Ne bez razloga, jer one odlično prolaze.

Važni su i ugao, osvetljenje, pozadina. Umesto neutralnih pozadina, kakve vole mnogi korisnici, bolje su dinamične, pa se slikajte tako da se iza vidi pejzaž ili neki grad. Bitni su i uglovi ako slikate slefije, pa to radite odozgo. Vodite računa o svetlu, jer previše svetla učiniće da slika izgleda isprano, a zbog premalo osvetljenja, fotografija će izgledati mračno i neatraktivno. Obratite pažnju i na kompoziciju, jer vaši pratioci cene dobro osmišljene fotografije.

Besno pile
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live