Izvor:
09.05.2018 u 01:53
0

PAZITE: Spavanje na stomaku je loše, evo i zašto!

Za kičmu najbolje spavati na leđima, ali ta poza povećava šansu za hrkanje pa, ako imate problema sa tim – ne spavajte na leđima.

Doktor Dženet Kenedi otkila je posljdice položaja u kojima ljudi spavaju – na leđima, na boku i na stomaku.

Ona kaže da je upravo spavanje na stomaku najgora varijanta jer stvara neugodan pritisak na vrat i leđa.

Može pomoći stavljanje jastuka pod glavu, ali svejedno to nije poza u kojoj je poželjno spavati.

Dodaje kako je za kičmu najbolje spavati na leđima, ali ta poza povećava šansu za hrkanje pa, ako imate problema sa tim – ne spavajte na leđima.

Definitivno najboljom pozom ova doktorica je izdvojila – spavanje na boku. Tako su disajni kanali otvoreni pa je ovaj položaj najbolji izbor za ljude koji imaju apneju (zastoj disanja u snu) i one koji hrču.

Međutim, ova poza može biti problem za kičmu, ali to se može rešiti stavljanjem jastuka između kolena kako bi kičma bila ravna.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter