Izvor:
03.10.2018 u 06:43
0

APSOLUTNI HIT: Najpopularnija imena za beba!

Iako je reč o stranim imenima, možda baš upravo na ovoj listi pronađete neko ime koje vam se dopada.

Popularna serija "Igre prestola" i dalje ima uticaj na mlade roditelje koji se sve češće opredeljuju da svojoj deci daju ime koje je baš zasnovano na fiktivnim likovima, piše britanski Independent

Imena glavnih junaka i junakinja iz naučnofantastične drame i knjige sve češće zauzimaju vrh liste najpopularnijih imena u Engleskoj i Velsu.

Rekordan broj (76) beba ženskog pola dobile su ime Kalisi u 2017. godini, majci zmajeva koju je igrala Emilija Klark, a koje se grubo prevodi kao kraljica.

Osim Kalisi, veoma je popularno i Deneris, kao i Sansa, koju mnogi roditelji daju prema jednom od ključnih likova u seriji.

Prema podacima, najpopularnije žensko ime iz serije "Igre prestola" je ubedljivo Arja, čak 243 novorođene bebe je dobilo ovo ime u 2017, a 302 samo godinu pre, dok među dečacima prednjači Tirion.

Kada je reč o kreativnim imenima i "Ratovi zvezda" jednako su popularni među decom: Leja za devojčice, a Rej za dečake.

Zanimljivo je da roditelji često, po liku iz filma, daju muškoj deci ime i Kajlo, a reč je o psihopati i ubici koga u ovom ostvarenju igra Adam Drajver.

Žena
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter