Izvor:
05.10.2018 u 09:39
0

Bankarski Robin Hud: Uzimao od bogatih da bi dao sirotinji, na kraju ostao bez ičega!

Menadžer jedne italijanske banke Đilberto Baskijera, koji je pljačkao bogate klijente da bi davao siromašnima, izbegao je zatvorsku kaznu od dve godine, ali je izgubio posao i kuću.

Baskijera, koga su već prozvali "Italijanski Robin Hud", za sedam godina je skinuo oko milion evra sa računa bogatijih klijenata i novac prebacivao na račune onih koji nisu ispunjavali uslove za kredit.

Za sebe nije uzeo nijedan cent, a kazna mu je izrečena posle nagodbe sa tužilaštvom.

Pošto mu je to bio prvi prekršaj, kazna zatvora je relativno kratka, pa u skladu sa zakonom neće morati u zatvor. On je, međutim, u međuvremenu, izgubio posao i kuću.

Za vreme ekonomske krize 2009. godine, građanima koji bi dolazili po kredit, a nisu imali uslova za to, Baskijera bi "dodavao" novac sa drugih računa, kako bi mogli da dobiju kredit.

Zahvalni klijenti bi se saglasili da otplate novac što pre, ali neki to nisu činili, zbog čega je Baskijera i otkriven.

kurir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter